1 november 2011

Jakt i Åsaka

Heej!

Åh vilken fin dag vi har haft i Åsaka idag! Det var jag, Nisse, KG, Oscar, Leif, Zack plus tre härliga gubbar med två älghundar :)
Vi alla jagade inte ihop men det var trevligt ändå.
Jag, KG, Oscar och Nisse jagade rådjur och hjort, för Nisse. Det var ju hans första jakt. Tog ett tag men sen gjorde Nisse ett kortare drev och jag blev tårögd av stolthet haha :)

Sedan blev det grillning innan vi begav oss bort mot gubbarna och deras jakt på älg. Det blev inget och när vi skulle ha in Zack då så var han borta. Vi åkte runt och kallade på honom, men ingenting. Till slut kollade Janne o Janne i ett gryt och där under jorden var Zack instängd i en fight med en grävling. Det försöktes med skäll, lockande, beröm, två skott, bankande och petande för att få ut Zack. Inget funkade och gubbarna hade hört hur stackars terriern skrek där inne. Efter två timmar och det bara var jag och Janne som satt vid grytet så kom en sargad, trött och blodig Zack lunkandes ut ur grytet. Våran kämpe går nu på pencilin :)

Nisse fick en runda till med ett lite bättre drev innan vi åkte hemåt. Åtta timmar ute i skogen idag. Härligt men också uttröttande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar