19 december 2010

Dåligt uppdaterat men först var det Paris och sen dess har jag varit på middag, bio och jobbat en heldag.
Idag har vi dessutom gjort ett helt eget julbord här hemma, jag och KG :) Vi bjöd Mattias och Julian.

Paris var väldigt mysigt och det var kul att få träffa Mimmi igen. Vi vandrade runt en del inne i Paris, besökte Notre Dam och myste med hennes värdbarn. De få bilder som togs har jag ju redan lagt upp här. Hade ingen egen kamera så fick låna Mimmis.

I fredags när jag kom hem så var det bara att hoppa in i duschen och sedan åka iväg till KGs klasskamrat Mattias där vi fick middag. Hemmagjord gulashsoppa och hemmabakat bröd. Supergott!
Sedan gick vi tre på bio och såg Tron. Riktigt cool film. I 3D

Igår var det jobb hela dagen och sedan hem och mysa med KG :) Har varit en väldigt fullspäckad vecka men bara fylld med trevliga saker. Så trots att jag är trött efter allt så är jag mycket nöjd.
Imorgon ska jag jobba ett låångt pass, men måste ha pengarna. Ska ju vara ledig hela julen tänkte jag och på tisdag jobbar jag ju inte.


Nu ska jag äta Ris á la Malta med killarna!

12 december 2010

Söndag

Jag ska strax åka iväg till jobbet för att jobba med julbordet i fyra timmar i streck utan rast. Känner mig redan helt sliten av bara tanken på det.
När jag kommer hem ska dock älsklingen ha lagat middag så det känns värt det :)

Imorgon är det Paris! Just nu är jag mest nervös inför det. Jag är inte så rädd för att flyga i sig, det är mest att det är så jääkla tråkigt att åka själv. Någon iPhone har jag inte hunnit köpa så det har jag inte att leka med.
Men jaja, det får gå. Jag får väl läsa mig sönder och samman eller nåt.

Har iallafall packat klart och tagit fram allt som ska med, så jag glömmer förhoppningsvis inget!

11 december 2010

Dag 05 - Vad är kärlek?

Men va? Ska jag orka besvara den frågan. Nej, tänker jag faktiskt inte göra. Jag kan visa en bild dock, på vad jag tycker är kärlek

Idag har vi iallafall fått köpt underredet till vårat köksbord, som nu är monterat och klart i köket. Älskar det!
Fick även sålt min mobiltelefon för 800kr idag. Det gjorde mig mycket glad, för nu får jag köpa en iPhone!

bye for now!



10 december 2010

Köksbord

JAA! Ikea Bäckebol har fått in underredet till vårat köksbord! Just nu står det grejer överallt i vårat kök och kartonger med stolar och bordsskiva i.
Men nu blir det en resa till Ikea imorgon för att inhandla underredet och montera upp det, perfect!

Skönt att få även det gjort innan jag åker till Paris. Som ni kanske märker har mitt mål blivit att bli klar med det mesta inför julen innan jag åker till Paris.
När jag kommer hem vill jag kunna jobba och njuta av juletider fram till julafton :)

Lilljul är inplanerat, jul på Liseberg, och en del jobb. Ska bli mysigt och trevligt!
Känner mig ovanligt harmoniskt inställd till jul iår! :)

Operan

Operanbesöket blev lyckat. Det var jag mamma och Helena som gick på det.

Jag hittade tre riktiga fynd som jag är lite småkär i. Har ju ingen kamera att fota grejerna med för tillfället, men kanske kan fixa det tills imorgon :)
Det blev en militärjacka, en paljettbody och en sammetskavaj. Om man använder dom rätt blir det nog riktigt fräsigt!

Efteråt fikade vi på operan innan jag och Helena sa hej då till mamsen. Vi hade sällskap en bit och sedan var det adjö till Helena också. Jag gick till stadium för att köpa julklapp till Leon och det hela blev väldigt lyckat!
Fick köpt en till grej till Matilda och en grej till KG också. SNart är jag klar med alla julklapparna!
Och det är dessutom INNAN Paris. Duktig har jag varit, det må jag säga!

Nu funderar jag på att ta en powernap, vi ska nämnligen ut ikväll och imorgon ska jag jobba. Behöver sömn då.
Ska få jobba med julbordet på jobbet mellan 15 och 19!

Mitt öga..

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Bara för att jag inte riktigt orkar så fuskar jag och skriver detta inlägget nu när jag bara har hunnit äta frukost!

Jag har alltså idag druckit ett glas oboy (ingen bra idé då jag får ont i magen av allt sött nu för tiden) och tekakor (hembakade) den ena med räkost på och den andra med kalkon och smält ost på. Utsökt frukost måste jag säga!
Igår åt jag Sushi för första gången på riktigt. Jag och mamma gick till en sådan sushibar där man sitter vid ett band där tallrikarna åker förbi. Supergott var det, tack mams! :)

Idag ska jag på kostymutförsäljning på mammas jobb, Operan alltså. Ska bli väldigt spännande! Min fina balklänning införskaffades ju på den förra utförsäljningen, dock var inte jag där. Så idag ska jag dit och se om jag kan fynda något fint. Hade helst velat ha smycken, men vi får se!

Skulle träffat Amanda efteråt men får inte tag i henne nu så jag får nog åka hem och plugga jakt istället.

bye!


Den fina klänningen. Foto: Sofia Broman och Ellinor Broman

9 december 2010

Dag 3 - Mina föräldrar

Jag skulle skrivit om detta igår men jag var så trött att jag somnade i soffan ganska tidigt.

Ja mina föräldrar är först och främst skilda så man kan säga att jag har fyra föräldrar. Och haft det sedan jag var 3 och 6 år gammal. Men jag koncentrerar mig på mina två biologiska föräldrar idag, haha!

Min mamma heter Lena och är född och uppvuxen i Mölnlycke i Göteborg. Hon har under sin skolgång varit ungefär som jag. Klarat sig bra i skolan med relativt bra betyg och sedan jobbat ett tag innan hon började plugga igen. Hon har läst Personalvetarutbildningen, något som jag har tänkt söka till hösten. Äpplet faller inte långt från trädet!
Hon jobbar idag på Göteborgs Operan som administrativ körchef. Hon har mig och min lillasyster sombarn och är gift med Magnus. Min mamma är en väldigt omtänksam och generös människa, däremot en väldans tidsoptimist. Vilket gör att hon alltid är ute i sista sekund med allting.
Hon är väldigt modemedveten och klär sig betydligt bättre än mig. Lagar mat är hon en gudinna på också!
Och i övrigt så är hon och jag väldigt lika när det kommer till personlighet :)


Min pappa heter David Mc Manus och är den coolaste mannen jag vet. Han är inte rädd för vad andra tycker, det minsta, och bjuder gärna på många skratt. Både barn som vuxna kan uppskatta honom och hans humor.
Han är född på Irland (därav namnet) och uppvuxen i England. Han har inte pluggat sig till det yrket han har idag utan efter "gymnasiet" började han som lärling hos en elektriker och det är ungefär vad han sysslar med idag på Astra Zeneca.
Han har mig och min lillebror som barn och är gift med Ann. Tack vare Ann har han också en bonusson Oscar.
Pappa är en människa som alla kan tycka om och umgås med.
Vi är inte alla gånger så himla lika i personlighet, men desto mer lika till utseendet.

7 december 2010

Paket paket

Klockan är halv nio och jag vill gå och hämta ut mitt paket med min nya väska men jag orkar faktiskt inte.
Det är för kallt ute och jag ska upp tidigt imorgon. Alldeles för tidigt!

Idag har jag som sagt varit på stan med min syster vilket var supermys. Blev inte så mycket handlat men vi kom iallafall underfund med vad som ska inhandlas till föräldrarna i julklapp. Fikade på Espresso House gjorde vi också:)

Imorgon är det avdelningsmöte på jobbet, spännande. Har ganska länge velat gå på ett möte på jobbet, men har inte blivit av. När mötet är slut ska jag jobba fyra timmar innan jag åker hem. En lagom dag helt enkelt!

Nu vill jag äta nåt!

Dag 02 – Min första kärlek

Ja nu ska jag fortsätta på den där listan jag blev ombedd att genomgå från Hanna :)

Jag vet inte riktigt vad som räknas som min första kärlek. Riktig kärlek enligt mig är ju inte förrens man kan spendera tid ihop, visa att man tycker om varandra utan problem och tala om det för andra.

De första jag var kär i var det inte så med. Antingen vågade vi inte erkänna för varandra eller som i det ena, han vågade inte tala om för omvärlden att han tyckte om mig.
Det var inte så trist till en början, snarare spännande hemligt. Vi kunde ha vilken kontakt vi ville och säga vad vi ville vid vilken tidpunkt vi ville utan att folk kom med sina tips och "regler".
Men det slutade ju inte väl, i och med att människan var för feg och jag inte orkade vänta mer.

Men min första kärlek om man ska se det enkelt var en kille som idag är min allra närmsta killkompis. Det hände aldrig riktigt något mellan oss men det fanns där och det visste vi båda. Vi var bara alldeles för fega!
Jag tyckte då att han stämde exakt in på min drömkille, så som han skulle se ut och allt. Så är han dessutom britt och det tyckte jag var grädden på moset! Idag är jag dock underbart glad att vi är så nära vänner. Om vi gått längre kanske det kunde sabbat vår vänskap. Gud förbjude!
Lukas!

Men min stora kärlek är nog ändå Christoffer :)

Åh

Jag ska blogga har jag lovat mig själv. Men tror inte jag hinner just nu.

Ska tvätta klart och hinna gå ut med hundarna innan jag ska träffa min lillasyster och gå på stan med henne.

Men lovar mig själv, att ikväll så!

Liten tjej i Italien 2008

3 december 2010

Om mig

Ja, jag lilla Anna Mc Manus som inte är så liten längre. Har dock alltid känt mig som ganska liten, betett mig som ganska liten och gillat det.

Jag är en ganska envis person, det draget finns både ifrån mammas och pappas sida. Jag ÄLSKAR att städa och diska. Har älskat det sen dagen då jag kunde stå. 40% av alla bilder på mig när jag var under tre år, är när jag städar eller diskar.
Trots att jag är envis så ger jag upp ganska lätt. Går det inte på första försöket så går det inte eller så kan jag inte, så är det bara. Har aldrig riktigt orkat lägga ner tid på att bli riktigt bra på något.

Jag är en ganska människokär människa. Jag älskar att lära känna folk, ta hand om folk och vara med folk. Finns nog inget bättre än socialitet!

Jag har, en gång i tiden, haft ett extremt temperament. Många i min närhet vill nog påstå att jag inte är av med det, men det jag kan lova är att det har varit MYCKET värre. Jag trodde inte på mig själv för fem öre och jag hade inget tålamod alls med andra människor. Men det är bra mycket mildare idag, mer hanterbart haha.

Hur jag kommer vara som vuxen, vet jag inte, Det får vi se!



På order från Hanna

Jag ska alltså skriva ett inlägg om dagen med just det tema som står i listan.
Nu ska jag vara utan internet i helgen men jag fortsätter bara när jag kommer hem istället!


Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Fyran




2 december 2010

Skicka julkort

Läste på en blogg att man kunde genom Kooperation utan gränser kan skicka gratis mailvykort till vänner och för varje kort skänks 5 kronor till fattiga bondekvinnor i Afrika. Alltså man själv betalar inte, man behöver bara ägna någon minut till att skriva i mailadresser. Enklaste sättet att hjälpa till!

Skicka!

Book of Love

The book of love is long and boring
No one can lift the damn thing
It's full of charts and facts and figures and instructions for dancing

But I
I love it when you read to me
And you
You can read me anything

The book of love has music in it
In fact that's where music comes from
Some of it is just transcendental
Some of it is just really dumb

But I
I love it when you sing to me
And you
You can sing me anything

The book of love is long and boring
And written very long ago
It's full of flowers and heart-shaped boxes
And things we're all too young to know

But I
I love it when you give me things
And you
You ought to give me wedding rings

And I
I love it when you give me things
And you
You ought to give me wedding rings

And I
I love it when you give me things

And you
You ought to give me wedding rings
You ought to give me wedding rings

1 december 2010

En asfaltsläggare och en byggarbetare

Fina stunder med Kajsa m.fl. kommer här:


                                     Pacman dök upp i Kajsas choklad!
                                 Riktiga män svimmar och åker rullstol på Ullared...
                                                                          Syskonen?

Tandläkaren

Hej!

Idag har varit en trevlig dag måste jag säga. Gick upp väldans tidigt (inte alls) för att gå till tandläkaren i den bitande kylan (haha bitande)! Kom självklart försent 9min pga Västtrafik!
Men har man en awesome tandläkare som jag har så gör det inget. Hon limmade fast min båge bakom tänderna och tog bort tandsten på typ 10 min. Hur snabbt är inte det då?
Ändå hinner hon vara trevligaste tandläkaren i världen.Hon har TV i taket också!! Jag kollade på nyhetsmorgon under tiden hon jobbade :)
Jag har i princip aldrig haft en dålig eller elak tandläkare. Därför har jag heller aldrig tyckt det varit jobbigt att gå till tandläkaren. Tycker det är ganska avslapnande att bara ligga där medans någon pillar i tänderna på dig. Så som apor gör:)

Efter det åkte jag iaf hem och myste med KG innan jag åkte ut till pappa för lite kvalitetstid med pappa, Ann och  Leon. Mycket mysigt!

Nu har jag avslutat dagen med att äta Tacopaj med älskling och beställt en jättefin väska ifrån Asos!