27 oktober 2010

Kom hem för typ en timme sen, från Morfars kalas. Det var väldigt gott med smörgåstårta och tårta vill jag lova.
Dock är jag nog mätt i ett dygn nu, behöver ingen mer mat.
Vi var hos Morfar ganska länge vilket var mest trevligt. Sånt skitväder idag ändå så man hade inte velat göra något annat.
Nu sitter vi hemma vid varsin dator och slappar. Sånt får man göra en sån här dag, inga ursäkter behövs.
Lite senare ska vi ut och gå (om det inte öser ner igen då) i Slottskogen och hälsa på djuren. Vi är nog dom enda som gör det när det är sånt här pisse väder.

Glömde kanske nämna att högskoleprovet gick sämre än någonsin. Jag sänkte mig, hur lyckas man med det?
Jag har sagt sen i lördags att jag aldrig mer vill skriva det provet. 8 timmars prov för 360 spänn?
Men KG och jag har pratat lite om mina strategier när det gäller att fördela tiden under de olika blocken och kommit fram till att jag borde använda en annan strategi som antagligen skulle ge mig högre poäng. Så jag lär väl skriva det till våren igen...

Trots att det gick piss på provet och det var äckligt väder hela dagen så hade jag det supertrevligt och roligt på Magnus fest resten av dagen/kvällen. Det behövde jag!

Hoppades på jobb imorgon men dom har ännu inte ringt och det lär väl inte hända under kvällens gång. Men HOPPAS!

Fotograf: Jakob Engvall

26 oktober 2010

Gammalt












Tisdag 26/10 2010

Idag är det tisdag, redan? Ja veckorna går läskigt fort för min del nu för tiden.
Speciellt dom veckor jag jobbar mycket.
Jag jobbade igår i nio timmar och ändå så tyckte jag att tiden gick fort. Idag ska jag rasta Kozmo o Yra och sen jobba mellan fem och kvart i nio. Ganska kort och konstigt pass, men det är pengar iallafall!

Imorgon kan jag ändå inte jobba för då ska jag fira min fina Morfar som fyller 75! Känns som att han är max 60, men det är han inte. Han ska bjuda på smörgåstårta och tårta:) 
Så jag och KG ska åka dit någon gång mitt på dagen, KG är också ledig hela dagen imorgon så det passar utmärkt!
Blommor måste jag köpa till honom också.

Idag är det 48 dagar kvar tills jag åker till Mimmi i Paris! Åh vad jag längtar efter henne. Bästa människa.



Avklippt

Ja idag klippte jag av en bra bit av mitt hår. Och ja det är SKÖNT!
Det känns typ som att mitt huvud väger mindre än tidigare, haha.

21 oktober 2010

Tristheter

Ja det är verkligen mycket tristheter runt omkring mina vänner och bekanta just nu.
Mycket sorgsna situationer och många tårar. Det får mig att må dåligt. Jag menar vem tycker inte att det är fruktansvärt tråkigt när nära mår dåligt? Det får mig även att börja oroa mig för att det ska hända mig något trist nu. Men antagligen inte. Jag ska väl kunna ta hand om dom andra istället.

Varför känns det också som att allt sånt här händer på hösten? Eller ja kanske inte allt men mycket tråkigheter inträffar ofta på hösten. Jag minns själv att jag många gånger på hösten haft det tufft och ledsamt.
Får hösten folk att gå ner sig så totalt? Så mycket att folk bestämmer sig för att våga såra andra i deras omgivning. Både bekanta, men också de allra närmaste och käraste. Hemska tanke.
Jag hoppas att det bara känns som att det är på hösten allt händer. Det skulle vara väldigt tragiskt om hösten annars hade en sån fruktansvärd påverkan på folk.

Själv längtar jag till julen. För då vänder sig folk till familjen och blir ordentligt ompysslade. Även vi som flyttat hemifrån får komma hem till mamma och pappa och bli som småbarn igen.
Egentligen tycker jag att jul är lite överdrivet men det funkar ju iallafall. Folk är extra snälla och tar hand om varandra lite extra just då.
Tur då att julen kommer efter hösten.

Det har tydligen snöat idag. Facebook statusarna är många om just fenomenet snö idag. Men jag själv har inte sett skymten utav snö.

19 oktober 2010

Entreprenör

Åh vad jag ibland önskar att jag hade ett huvud sprängfyllt med idéer och försöka genomföra dem.
Jag är för det första heelt tom på idéer och möjligheter. Sen är jag ju en quiter till råga på allt. Minsta lilla motgång och jag säger "det är inte så lätt!".
Jag har så många kvinnor runt mig, Jeanette, Ann och Helena för att nämna några som bara gång på gång kläcker nya roliga idéer på företag m.m.

Åh..


Ångest

Ja några kilo uns av ångest drar över mig. Har fortfarande inte fått jobba och jag börjar bli riktigt rastlös och orolig för hur min lön kommer se ut nästa månad. Så ja, ångest!
Får hoppas på att jag får jobba torsdag och fredag iallafall.

Lördag är det ju högskoleprovet och jag har inte lyckats plugga så mycket. Men imorgon ska jag sitta med gamla prov och en kopp kaffe hela dagen. Jag MÅSTE, det är ju bara för min egen skull jag ska göra det. And I need it! Det som är skönt är ju att det är över efter en dag. Det är inte en hel vecka av prov och inlämningar.

För några veckor sen så sökte jag en kurs som börjar i Januari. Den ingår i Statsvetarprogrammet som jag vill läsa nästa höst. Eller ja jag ville läst det nu, men kom inte in. Men kämpa på!

Har tänkt att jag ska söka något nytt jobb också. Visst jag älskar att jobba på Ikea, men till vardags behöver jag  ett jobb som jag kan komma hem ifrån innan kl 10 på kvällen. Och som är lite enklare att ta sig hem ifrån.
Men på helgerna är det fortfarande det perfekta jobbet. Jag tänkte att jag skulle kolla med dom på Bokia på järntorget. Vore ju supermysigt att jobba i en bokaffär!

Allt för idag.

16 oktober 2010

At VG & 2m

Sitter hemma hos 2meter och....wait for it....VG! :D Han har nu officiellt flyttat in i flatås. Fint att grabbarna ska bo ihop. Riktigt ungkarlslya!
Ikväll är det lan här hos dom och jag och KG är här. Inte för att jag spelar League of Legends men jag slösurfar och läser i Zweis historiabok med kortinfo om lite olika grejer. Skitkul!
Vi ska sova här så det är bara att slappa på.

Igår var en kaotisk kväll, orkar inte ens tänka på det. Den började fint iallafall med besök på Operan och Sunset Boulevard!

Imorgon blir det plugg till högskoleprovet som ska skrivas om en vecka. Känner mig inte direkt pepp eftersom jag vet hur ansträngande det är att skriva prov en hel jäkla dag. Men det är för mitt eget bästa.
Sen så väntar ju en kväll med Magnus 50-års fest och en grym DJ som är min gamla klasskompis från Sam, Jacob. Skitkul :)

13 oktober 2010

Förkylning from hell

USH för att vara sjuk. Speciellt så sjuk som jag är nu, så att man inte får någon sömn på nätterna.
Lyckades iallafall ta mig en sväng till Amanda idag och äta lunch innan hon skulle jobba. Det var supergott!

Nu ska jag helst inte röra mig utanför dörren idag. Måste bli frisk så att jag kan jobba någon dag denna veckan iallafall. Får panik när jag inte jobbar.
I helgen kommer dessutom Fia hit och då vill jag ju vara frisk! Massa saker vi ska hitta på och göra :)

Saknar den skrutten!

12 oktober 2010

Trött på förkylningar

Men ja vad kul, jag har blivit förkyld igen! Igår, idag och imorgon blir det iallafall utomhuspromenader vilket förhoppningsvis kan hålla mig frisk. Men kanske borde träna också, funkade förra hösten iaf.

Kunde inte jobba igår för att jag hade så ont i halsen och idag hade jag hundarna och än så länge har dom inte ringt från jobbet så jag antar att det inte blir jobb imorgon heller. Känner mig lat och dum som inte jobbar. Men som Hanna säger, man ska passa på att njuta när man är ledig för när man väl börjar jobba så jobbar man mycket. Och det är så sant!

Just nu sitter jag och äter clementin och dricker julmust medan KG och Julle spelar COD. Skönt att ha Julian på besök igen!

Imorgon blir det promenad i delsjön med amanda och te hos amanda :)

9 oktober 2010

Har du family-kort?

Ojojoj vad jag har jobbat de senaste tre dagarna. Torsdag 10 timmar, fredag 9 timmar och idag lördag 9 timmar. Och gått upp sju två av dagarna (jag är inte riktigt den morgonmänniska jag en gång var, men det kommer tillbaka) så jag är ganska så mör båda psykiskt och fysiskt. Men det är definitivt värt det då jag har världens underbaraste arbetskamrater och chefer. Vi är allt som en liten familj (eller ja liten och liten, iaf 40 pers).
Sen så är det ju värt det när lönen kommer också.

Imorgon är jag allt ledig iallafall och det ska jag ta vara på. Jag och KG ska åka till graven, lämna in min trasiga kamera, softa hos pappa och äta middag hemma hos Agneta. Jag ska sova också!
Det är jag värd. När man jobbar som jag får man också väldigt misshandlade händer. Jag och Benny konstaterade häromdagen (vi hade varuplock) att man inte får vara rädd om sina händer om man ska jobba med det vi gör. Papercuts, klämmer och bränner (!!) händerna heela tiden.

Nästa helg hoppas jag på finbesök utav min fina vän Fia från Lysekil. Vore superdupermys!

Nu ska jag strax kolla på X-files med min fina sambo och sen däcka bredvid honom.

bye!

Delar av min fina "familj"




3 oktober 2010

Imorgon blir lite spännande, ska jobba i matsalen på jobbet för första gången. Utan utbildning. Inte för att det behövs men det gäller ju att lära sig det som ska läras, själv.
Som tur är, är det en vardag och förhoppningsvis är det inte så mycket folk. Så jag kan lära mig allt i lugn och ro.
Jobbar dock till halv nio och känner mig redan trött!

Men ikväll blir det bedtime tidigt! Även om jag börjar jobba först klockan tolv. Min fina sambo börjar dock kvart över åtta med dugga imorgon. Han är så redig så :)

Har massor att göra här hemma, städa och grejer. Förstår inte riktigt hur jag ska orka göra allt det där.
Det får lösa sig självt!