28 februari 2010

Hittade en cool kampanjbild på Fokis blogg. Budskapet är att uppmuntra folk till att använda bilbälte! Mycket coolt och kreativt tycker jag.

eleyonor.blogspot.com

 
Självfallet var Anna som så många gånger förr en tålmodig och vacker fotomodell och personalen i byggnaden reagerade både med häpnad och förundran över denna skönhet poserandes i deras trapphus.

Det där kan vara något utav det finaste någon, någonsin skrivit om mig!

Text och Bild av Eleonor Broman

27 februari 2010

Sat ur day

Första veckan efter lovet avklarad, det gick fort, jag har fått massor att göra och jag är stressad. Men det är inget som ska få ta över mig. Jag mår bra!

Igår hade jag endast två timmar matte som gick bra. Efter det träffade jag Elle och Fia med sällskap av en gammal Annedalare, som jag! Vi gick och fikade/brunchade på café Java innan Sofia blev tvungen att ta sig till bussen och Lysekil. Jag och Elle gick för att hon skulle fota mig i min balklänning. Hon hade en uppgift i FotoC kursen som jag fick ställa upp på:)
Vi gick till vasakyrkan där det var tänkt att jag skulle bli fotad men då skulle de visst ha begravning där så det var ingen hit. MEN, Elle hittade en superfin trappuppgång på Vasagatan som fick duga istället. Den var verkligen superfräck...men självklart var det för dåligt ljus där inne. Hon tog en del bilder, vissa bra, andra dög inte pga ljuset. Vi skulle iallafall försöka ses på måndag igen och får hoppas på bättre ljus då!

När det var done gick jag ut med hundarna, Yngve har blivit lite trotsig. Han vill absolut inte gå när vi ska förflytta oss. Han är superpepp på promenad när jag tar på honom koppel och allt men efter att vi varit ute i fem min är det tydligen inte roligt längre.
Sedan tog jag en sväng förbi H&M och köpte jeansshorts och solglasögon...välplanerat köp! Inga impulsköp här inte. Sen raka vägen hem till KG där vi gjorde fläskfilé middag och myste med Lost och chips:)
En perfect fredag för min del!

Idag är det party hos Manus, men känner mig inte superpepp. Det verkar som att det blir ytterst få tjejer (av min smak iaf) där idag:(

 

Älsklingar!

25 februari 2010

Money

I och med att jag inte jobbar så har jag långt ifrån överflödigt med pengar. Ska bara flika in att jag alltid har hatat att prata om pengar men nu måste jag lära mig.
Jag lever på studiebidrag och min mamma. Min mamma köper alltså massa kläder och smycken till sig själv som hon efter 2 mån tröttnar på och ger till mig. Alltså har jag t.ex. inte köpt ett par byxor till mig själv på över 2 år. Och ja jag har växt och använt jeans mycket under den tiden. Trots detta så har jag ca 4-5 par snygga oslitna jeans i min garderob med BRA kvalitét! Helt tack vare min mamma:)
Och det är jag ytterst tacksam för.

Men nu när studenten närmar sig försvinner pengarna fort...
bal, studentfest, studentmössa, balutstyrsel, studentklänning m.m. Sedan har jag väl ca 4 stycken att köpa studentpresenter till också.
Nu har ju jag iof kommit undan relativt billigt när det gäller kläderna men ändå.
Jag ska köpa converse och jag har köpt balskor. Så ja, mycket pengar kommer man ju inte ha i vår.
Därför har jag nu bestämt mig för att spara lite mer men också se till att ha koll på vart pengarna tar vägen. Finns säkert en massa onödiga utgifter som skulle kunna reduceras illa kvickt!

Jag har ju redan börjat spara...alla mina pund och alla pengar från i julas ligger i en låda hemma hos KG. För jag verkar inte kunna spara pengar på ett konto. Eller ja, jag ska nog sätta in dom men än så länge ligger dom i lådan, orörda!

Men t.ex.imorgon när studiebidraget kommer så ska 500 sparas och efter att jag har betalat räkningar m.m. så kommer jag att ha ca 300 kr att röra mig med denna månaden. Det vet jag att jag klarar!

SÅ, nu känns det skönare. Att liksom ha det nerskrivet.

:D
Dumma dumma blogspot ville inte funka för mig igår!

Igår "firades" Joel med öl på Sejdeln. Det var inget stort men vi alla umgicks och hade allmänt trevligt.
När vi kom dit så var Philippa och Emilia där till vår stora glädje. Det var trevligt att träffa dom annat än i skolan, det var längesen.
Jossan och Amanda var med också vilket gjorde det ännu lite mera trevligare.

Jag och Jossan skakade även hand på att gå i mycket mer högklackat i vår och att tisdagar är våran kaffedrickardag tillsammans:) Hon börjar jobba samtidigt som jag börjar skolan dom dagarna, vilket inte är förrens vid ett så en kaffetradition de dagarna sounds good to me!

Vi kom inte hem allt för sent vill jag lova. Vilket var skönt eftersom att jag ständigt är trött nu för tiden. Jobbigt, får börja gå och lägga mig vid nio typ^^

Jo just det! Jag mamma och pappa hade ju planeringsmöte för min student igår. Självklart började det med lite föräldrartjat men det gick över sen, haha. Vi satt och drack kaffe och planerade på Café Java i vasa (måste stötta dom ordentligt!!) i närmare en timme och allt utom location för min mottagning blev settled.
Men snacka om att det läskade mig att sitta och prata om den dagen. Så kommer man på att man har 3 mån stenhårt plugg kvar innan man står och viftar med sin hatt på Gustav Adolfs torg.

Nu idag är det samhäll, historia och engelska som gäller. Ämnen jag satsar på högre betyg på nu i vår. I need it!


Aja back to work....bye!

23 februari 2010

Jag är ju bra dum

Satt i skolan och när jag precis reste mig för att gå till Brunnsparken och ta spårvagnen till vågmästareplatsen så inser jag att jag är en timme för tidig! Sånt känns ju kul!
Jag har iallafall Viktoria som sällskap, och en skvallertidning vi hittade.

Sen är det bara till att åka hem till KG och plugga matte:(

Back

Så nu tror jag att jag har fått gjort allt jag ska att jag skulle få gjort. Nej just det ja, det var den biten med Samhällen, jag bestämde mig för att ta det i skolan istället. Så svårt att skriva arbete på en dator utan internet. Jag skriver alltså på min bärbara och jag lyckas inte få internet till den här hemma längre:(

Jag är inte superpepp på att ha engelska nu om en timme. Har en del personer i min grupp som allt kunde dra någon annanstans enligt mig och många andra. Sånna som bara är där för att de måste men skiter i att jobba och snackar om egen skit högt och tydligt och är allmänt jobbiga. Det är nästan så man tror att man går i trean igen när man har lektion med dom.

Efter skolan sen ska jag åka hem till KG och plugga lite matte:) Känner att det är lika bra att plugga matte "hela" tiden så jag håller uppe det och iallafall kan få ett ordentligt G på proven!

Nu när jag sitter här så ser jag att det trillar ner snö ifrån taket och jag blir bara besviken. Jag vill ha 15 plusgrader och sol!
Också vill jag ha en hund som jag kan njuta av vädret ihop med...

Nej nu kanske jag skulle börja tänka på annat.

bye!

Sovmorgon är inget för mig

Jag ogillar verkligen sovmorgon, hade tusen gånger hellre slutat tidigt och gjort något vettigt av dagen!
Idag t.ex. så börjar jag 12:55 och inte låts jag sova, nej jag vaknar ju ändå halv åtta pga min familj. Och pga att jag delar rum med en morgongrinig 9-åring!

Hittills har jag iallafall gjort lite vettiga saker och fler kommer!
Jag har dammsugit och ätit frukost så nu ska jag bara tvätta, duscha, söka jobb, ringa doktorn, registrera mig på boplats och sen PLUGGA!
Jag måste komma någon vart med samhällen innan jag får nya uppgifter.

Men denna sovmorgon jag har idag ska vi försöka ändra på. För sista lektionen idag är en lektion som alla i klassen har och vi tyckte det kunde vara lämpligare att ha den på morgonen då. Då får vi dessutom sluta mycket tidigare!

Nu idag har jag alltså bara Engelska C och Projekt&Företagande. Vi får se hur det går!

Nu så väntar mina kläder på att få bli rena!
bye!

22 februari 2010

My Guys!

Christoffer Johnsson


Min snyggaste!

KG jag vet att du blev sur sist men..

Du vet att du är det bästa jag har och det bästa som finns. Jag hade absolut inte varit lika glad och lycklig utan dig! Du är så genomgod och snäll, jag känner ingen annan som är en så bra människa:)

Jag längtar tills vi har vår tax, vårt hus, vår labrador och alla fler sommrar i Blekinge och jaga.
Till allt sånt längtar jag!
Du är absolut bäst i hela universum!<3
                                                              Jag älskar dig mest!

21 februari 2010

Söndag

Ja nu är det söndag och imorgon börjar skolan på allvar igen, sen jullovet. Ja treorna på min skola har haft det lite för bra den här terminen hittills. Vi har haft praktik i 5 veckor och de flesta verkar inte direkt ha slitit ut sig. Så nu har vi tre månader att ge gärnet och göra oss förtjänta av de betyg vi vill ha. Det kommer bli tufft och det kommer bli tajt. Och om inte annat så kommer tiden gå alldeles för fort!

Idag har jag slappat och myst med Christoffer och till slut hjälpte han mig även att plugga samhäll. Tack:) Vid fyra åkte vi på middag hos hans mormor och morfar tillsammans med hela släkten. Fick alldeles för god mat med dubbel efterrätt som vanligt hemma hos Inga-Lis och Gunnar!
Lax och Potatis, Pepparkaksbottnad Cheesecake och Chokladkaka till kaffet.
En alldeles lagom söndag för mig:)

Imorgon ska jag även träna för första gången på några veckor. Det är så typiskt, missar jag mitt favoritpass en vecka så kommer jag ur rutinen. Och då varar det några veckor innan jag lyckas släpa iväg mig dit igen. Trots att jag älskar att gå dit! Knäppt.
Denna veckan kommer självklart bli en fullproppad vecka. Det vet jag redan.
Joel fyller år, jag mamma och pappa ska ha möte och planera min student, jag ska vara modell åt Elle (Sofias syster) och det lär dyka upp mer efter hand!

Så nu ska jag lägga mig och läsa liftaren, det har gått segt med den ett tag nu.
Sov gott:)


"Sista" kvällen på lovet blev slapp den med. Kan ju kanske ha något med att snön är överväldigande och göra!
Här nedan kommer lite blandade bilder ifrån de senaste dagarna:)

Jag städandes hemma hos pappa



Ett armband som min moder inte längre vill ha...någon som vill köpa?

En busig Noah

Två busiga men söta killar

:)

Min nya fina sommarklänning som mamma köpt till mig:)
Ursäkta minen....


Vi tog en promenad till graven i den djupa snön





:)

20 februari 2010

Snö

Snö, snö, snö...jag orkar inte mer. Nu ska jag lufsa fram i snön med min pojkvän till graven för att gräva fram den ur denna dumma snö. Fortsätter det såhär så kommer vi att ha en 17e november a lá 1995.
Imorgon ska det också frysa till här i GBG och bli -10. Känns som att stan kommer frysa till is hela den.

Igår blev det chips, dipp och Lost igen. Att tjocka sig är underbart och då är det ok.
Jag hämtade även min syster igår och lämnade sedan henne och en kompis på bio. De skulle få gå själva. Dom är stora nu. Mina syskon, båda två.
Efter det gick jag och fikade med mamma på Brogyllen och träffade även på Josefin där:)
Jag åt min sista semla för i år. Det lovade jag både mig själv och mamma. Jag har ätit min kvot nu.
När vi fikat klart gick vi till h&m och mamma köpte en snygg vår"jacka" till sig och en supersöt klänning till mig.

Nu ska vi gå ut och bestiga snöstormen för att citera min man!

bye!

18 februari 2010

Slapp

Nu ligger jag i KGs säng med KGs dator på magen, Vi har precis kollat på Wall-E och mölat i oss chips med dipp! Jag tröttar verkligen aldrig på att tjocka mig...
Det känns som att jag skulle kunna må bra utav att somna lite "tidigt" ikväll. Jag är dödstrött och känner mig tung i huvudet.

På måndag börjar skolan igen...mer än så säger jag inte.

Och snälla kan det sluta snöa? Visst det är mysigt men fram med vårvädret och glass istället!

Jag känner verkligen den röda tråden i det här inlägget. Jag vill gärna skriva om nåt men kommer inte på något och är alldeles för trött för att anstränga mig:(
Jag kanske ska stänga av datorn?

Jaja imorgon blir det till att träffa syster igen:)

bye!
Tydligen så är min kärlek till Emma Watson obotlig! Och inte blir det bättre för att hon klär sig så himla snyggt, att hon har bruna ögon och att hon får hänga med skönheten Gwyneth Paltrow!
Jag har fått höra en del gånger att jag kan vara lite lik Hermione och det kan jag lova att jag har gottat mig i!
Men riktigt så snygg och söt blir man väl aldrig när man är en vanlig dödlig människa va?
 

Jag dör, jag dog...

Ja jag vill ha detta...


Och ett par sådana ska åter igen bli mina:) Jag hade tänkt att jag ska ha dom på studenten. Först hade jag tänkt att ha vita men det är inget för mig. Då hade jag dessutom bara använt dom till studenten typ och sen velat ha silvriga ändå. Men sen så kom jag på att jag ju ska ha min vita klänning med silverpaljetter på mig på studenten så då passar dessa perfect!

Tänk att jag är i princip HELT klar med både bal och studentdagutstyrsel! Vissa har ju inte ens börjat;)
Känn pressen!
SKORNA<3

Sofia har dom redan och jag är mycket avundsjuk!
Klicka för att förstora bilden

Internet-strul

Ja för första gången på mycket länge så har jag haft internetstrul i mitt hem i ett dygn. Det har varit lite smått frustrerande i vissa lägen. Men nu sitter jag vid min brors dator och här verkar det funka iallafall:D
Hade tänkt blogga om massa olika saker igår, men det gick ju inte som sagt och nu kommer jag inte ihåg vad det var jag skulle blogga om tyvärr!

Det positiva med att internet inte har funkat idag är att jag har fått städat/rensat ordentligt bland mina grejer. Däremot upptäckte jag en mindre bra grej...jag har ALLDELES för mycket småprylar. Mestadels smycken och skönhetsprodukter. Så om någon är intresserad kom hit och fynda! Haha helt seriöst...jag vill bli av med det!

Igår låg jag och KG hemma hela dagen. Jag gick utanför dörren en enda gång och hämtade in posten. Annars var vi inomhus hela dagen och gjorde slappa saker. Åt, kollade på Lost, myste och badade. Det duktigaste av allt dock var att vi pluggade lite matte. Inte mycket för jag blev ju som sagt bara frustrerad!

Nu väntar jag på att KG ska komma hem från körskolan för vi ska promenera!

bye!

17 februari 2010

Friends



Haha ja vänner!
Idag känner jag mig som en svag liten person. Någon som inte klarar att ha på sig mer än mjukiskläder, som sitter i soffan, som badar och har ont i huvudet. Jag har iallafall min älskling som sällskap vilket gör det hela mycket mysigt:)
Varför jag mår såhär idag är inte för att jag är sjuk eller så, utan  bara för att jag är trött och utmattad efter gårdagen. Resten av dagen lär bli ganska så lik för varken jag eller KG orkar annat. Vi kommer fortsätta sträck-se Lost och äta mat. Ikväll är också sista kvällen vi bor/sover ensamma för den här gången.
Nästa gång blir i Mars någon gång. Och sen efter det...ytterligare en gång. Det är skönt att ha det framför sig!

En sak som tar upp väldans mycket plats i mitt, KGs och alla omkring oss huvuden är ämnet; framtid. Alltså vad ska vi göra till hösten. Plugga (vad och vart ska vi plugga) eller jobba (vart). Boende...vart ska vi bo?
Allt sånt både oroar en och glädjer en. Man kommer ett steg närmare sitt eget liv och hur man vill ha det.
Vägen dit är dock krånglig och svår.
T.ex. så har jag en hel massa plugg kvar. Och jag ska höja mig i nästan alla ämnen, ja jag SKA. Matten t.ex. den SKA jag få VG i, men vägen dit för mig är lång lång. Jag försökte räkna idag men som vanligt bröt jag ihop när KG försökte förklara och jag inte fattade alls.
Sedan ligger jag ju efter i samhällen också, vilket inte alls känns bra.

Så ja vi har en del att tänka på och göra. Vilken ände man ska börja i har jag ingen som helst aning om!

bye!

16 februari 2010

Lysekil




Efter att Fia äntligen fått träffa sin fröken Linus i lördags så mötte hon upp mig och KG på centralstationen för att åka hem till Lysekil. Hela bussresan satt KG och pluggade programmering så vi kunde ha bästissnack hela vägen till Södra hamnen:)
När vi kom fram möttes vi av tacos, föräldrar, mormor, lillebror, kusin och hund&katt hemma hos Broman. Vi myste på som vanligt och till slut kom även Elle hem efter en dejt med sin Filip som bjudit henne på pasta!
Innan det blev sängen så drack vi te och åt Aladin-choklad:)

Dagen efter vaknade vi till ljudet av Elle och Fia som stökade runt i köket och gjorde alla hjärtans dag frukost till 11 personer! Vi fick hjärtformade scones och te och sällskap av Fredrika, Lisa, Moa och Veronica.
Efter frukosten gick vi ut i solsken och snö och tog en promenad. Självklart följde Chester med:)<3